Over ons

Over Link 2 Cycle

Sinds de oprichting in 2018 van Link 2 Cycle ben ik samen met mijn vrouw en inmiddels onze dochter werkzaam in Link 2 Cycle.

In 2018 begon het allemaal met de samenwerking met de Ruilwinkel in Schiedam, waar wij samen met de Gemeente Schiedam, Voedselbank Rotterdam en de ANWB het fiets voor iedereen project hadden. Hierna ben ik door de Gemeente Alphen a/d Rijn gevraagd om daar eerst binnen Rijnvicus en daarna samen met hun twee fietsenstallingen en een fietswerkplaats opnieuw op te zetten.

Hieruit volgde ook weer een samenwerking met de PI in Alphen a/d Rijn, van waaruit gedetineerde met een werkverlof status werkervaring konden opdoen.

Vervolgd door een samenwerking met Fivoor waar ik binnen de Forensisch Psychologische instelling de opleiding Fietsenmaker / mobiliteit assistent verzorgde. Inmiddels is onze samenwerking uitgebreid en wordt deze groep steeds groter. Waaronder ook de Gemeente Den Haag en sociale instellingen zoals Made in Moerwijk, Spullenbak en BBP Toezicht.

Maar mijn eigen ontwikkeling heeft gelukkig ook niet stil gestaan, en heb ik niet alleen bij Fivoor certificaten behaald. Maar ook op het gebied van fietstechniek heb ik weer een hoop bijgeleerd en certificaten behaald. Door deze certificaten ben ik dealer van Magura, Shimano en Bafang en zal Bosch snel volgen.

En nu wordt onze volgende gezamenlijke stap, het uitbreiden en verder verbeteren van onze fietswerkplaats gevolgd door het realiseren van een volwaardige winkel en webshop.

Met deze stappen dragen wij bij aan het verkleinen van onze ecologische voetstap, geven wij niet alleen producten een tweede kans, maar belangrijker nog ook onze medemens.